شنبه تا پنجشنبه : 17 - 8
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
شهریار، شهرک صنعتی باباسلمان، خیابان صنعت

آنالیز سدیم استات 3 آبه

آنالیز سدیم استات 3 آبه

 

  • بررسی مشخصات ظاهری

نمونه شکری مانند با بلورهای ریز سفید-کرم است. نمونه کاملا خشک است و فاقد بو است. نمونه های ناخالص کمی کلوخه مانند بوده و رنگ نمونه به سمت زرد- قهوه ای متمایل است.

  • اندازه گیری دانسیته

داخل یک استوانه مدرج 3 سی سی تولوئن پیپت کنید. حجم محلول در استوانه را یادداشت کرده و آن را V1 نام گذاری کنید. 2 گرم سدیم استات 3 آبه را به دقت توزین کرده و داخل استوانه مدرج اضافه نمایید. حجم جدید را V2 نامگذاری کنید. با استفاده از رابطه زیر دانسیته را محاسبه کنید.(دانسیته باید 1.42-1.45 محاسبه شود اگر نمونه خشک و فاقد آب باشد دانسیته معادل 1.53 گرم بر سانتی متر مکعب خواهد شد).

D=M/V

V2-V1=V

M=2g

D=2/V

  • اندازه گیری دمای ذوب

دمای ذوب سدیم استات 3 آبه  58 درجه سانتی گراد است. برای تعیین نقطه ذوب حدود نیم گرم نمونه را پودر کرده و با استفاده از لوله مویین نقطه ذوب را تعیین میکنیم. برای نمونه مورد تایید در خط نقطه ذوب 55-60 درجه سانتی گراد است. در صورت عدم ذوب شدن نمونه در این بازه و حتی تا 100 درجه سانتی گراد نتیجه گیری می شود که نمونه بصورت خشک و فاقد آب است که باید این موضوع را در فرمولاسیون حتما مد نظر قرار داد چراکه اختلاف جرم مولی دو نمونه باهم به اندازه 3 مولکول آب=48 گرم است.

  • اندازه گیری pH

pH محلول سدیم استات حدود 6-7 است. برای این منظور یک محلول 10% وزنی-حجمی از نمونه تهیه کرده و pH ان را اندازه گیری میکنیم.

  • اندازه گیری % خلوص سدیم استات

معرفهای لازم: محلول 1 مولار HCl، شناساگر متیل اورانژ

فرایند آنالیز: 8.2 گرم سدیم استات (برای نمونه خشک) و 13 گرم (برای نمونه 3 آبه) را در 100 سی سی آب مقطر حل کنید. 10 میلی لیتر از محلول را با پیپت داخل ارلن مایر 250 سی سی ریخته و حدود 2 قطره شناساگر متیل اورانژ اضافه کرده و بلافاصله توسط محلول  استاندارد HCl 1مولار تا تغییر رنگ محلول از زرد به قرمز تیتر میکنیم.  حجم مصرفی HCl را یادداشت کرده و با استفاده از فرمول زیر مولاریته (نرمالیته) سدیم استات و سپس درصد خلوص آن محاسبه می شود.

N1V1=N2V2

N1 =(نرمالیه HCl=1 نرمال)

مجهول N2 = (نرمالیه سدیم استات)

=V1  (حجم مصرفی HCl)

V2 =10cc = (حجم محلول سدیم استات که پیپت شده است که معادل 10 سی سی است)

بعد از محاسبه N1 توسط رابطه زیر % خلوص محاسبه می شود.

N1/Nt=%purity

N1= نرمالیته نمونه مجهول که بصورت تجربی بدست آمده

Nt= نرمالیته مجهول که بصورت تئوریکی محاسبه شده است و معادل 1 نرمال درنظر گرفته شده است.

jala-logo4.png
شرکت جلاپردازان پرشیا
تولیدکننده محصولات و تجهیزات آبکاری
خدمات آبکاری، پوشش دهی و مشاوره
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
02165734701 - 02165734702
ایمیل: service@jalapardazan.com

جستجو