شنبه تا پنجشنبه : 17 - 8
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
شهریار، شهرک صنعتی باباسلمان، خیابان صنعت

چگونگی مرگ موجودات زنده با سیانور

مرگ با سیانور !

! قابل توجه آبکاران محترم

سیانید 

مرگ با سیانور !

 

پتاسیم سیانید یک ترکیب معدنی با فرمول KCN می باشد. این ترکیب به صورت کریستال های بی رنگ است که بیشتر به شکر شباهت دارد و به شدت در آب انحلال پذیر می باشد.

 

مرگ با سیانور !

 

اغلب KCN در معادن طلا برای استخراج، سنتزهای آلی و آبکاری مورد استفاده واقع می شود. البته این ترکیب کاربردهای کمتری نیز در جواهرسازی برای طلاکاری و زراندود کردن به طریق شیمیایی دارد.

KCN به شدت سمی می باشد. بلور جامد نمدار و مرطوب KCN مقادیر کوچکی از هیدروژن سیانید را به علت هیدرولیز آزاد می کند که بویی شبیه به مغز بادام تلخ دارد. البته هیچ کس نمی تواند این بو را استشمام کند. در واقع توانایی انجام این کار یک خصیصه ژنتیکی و ارثی به شمار می آید. KCN توسط حشره شناسان به عوان عامل شدیدا کشنده در از پای درآوردن حشرات در ظرف چند ثانیه به کار می رود.

روش های تولید :

 

مرگ با سیانور !

 

KCN به علت برخورد هیدروژن سیانید با پتاسیم هیدروکسید تولید می شود:

مرگ با سیانور !

یا به وسیله ی برخورد فرمآمید با پتاسیم هیدروکسید تولید می گردد:

مرگ با سیانور !

KCN  تقریبا سالانه به اندازه ی 50،000  تن  تولید می شود.

ساختار KCN :

 

مرگ با سیانور !

 

در محلول های آبی، KCN به یون های +K و -CN تجزیه می شود. در حالت جامد، کریستال های نمکی KCN شبیه کاتیون ها و آنیون های +Na و - Cl در نمک NaCl می باشند. در این جا کاتیون ها و آنیون ها شش ظرفیتی هستند.

 

مرگ با سیانور !

 

چون - CN در این جا دو اتمی است بنابراین تقارن جامد در KCN کمتر از NaCl می باشد. در جامد KCN ، یون های - CN در دمای محیط به سرعت در حال چرخش هستند طوری که به نظر می رسد شکل متوسط یون های - CN کروی می باشد.

 

مرگ با سیانور !

کاربرد ها :

مرگ با سیانور !

 

- در معادن طلا برای استخراج طلا مورد استفاده قرار می گیرند. KCN و NaCN ، نمک های انحلال پذیر در آب را از فلز طلا در حضور هوا تشکیل می دهند.

مرگ با سیانور !

البته روش های جایگزین دیگری برای این فرایند استخراجی نیز وجود دارد.

- KCN و NaCN به طور گسترده در سنتزهای آلی جهت تهیه نیتریل ها و کربوکسیلیک اسیدها کاربرد دارند.

در کل سیانید ها عامل بازدارنده ی قوی در تنفس سلولی محسوب می شوند.

 

عملکرد سیانور در بدن :

 

مرگ با سیانور !

 

این که چگونه پتاسیم سیانید یا قرص سیانور موجب مرگ می شود همچنان به عنوان یک راز بزرگ باقی مانده است. اما آیا زمانی که فرد این قرص را مصرف می کند چه اتفاقاتی در بدن او ایجاد می گردد؟ و چه عواملی سبب می شود تا فرد فورا بی هوش و در ظرف 10 الی 15 دقیقه بمیرد؟

احتمالاتی وجود دارد که نشان می دهد بعد از ورود قرص به بدن از طریق دهان، پتاسیم سیانید با آب موجود در مایع متحرک بدن( سیال ) برای تشکیل هیدروسیانیک اسید واکنش می دهد. سپس این اسید به درون مویرگ های خونی موجود در فضای زیر زبان و مویرگ های مری و به سرعت به روده نفوذ می کند. بنابراین دلیل اول این که، در مسیر جریان خون این مواد شیمیایی در سلول های قرمز خونی مانع از جذب اکسیژن می شوند و این سلول ها عملا در شرایط قحطی اکسیژن واقع می گردند که این عمل منجر به اختلال و بی نظمی در سوخت و ساز و یا متابولیسم سلولی می شود.

اما دلیل دوم، این مواد شیمیایی بعد از واکنش با آهن و یا هر نوع فلز موجود در خون ترکیبات سنگینی را تشکیل می دهند و بدین وسیله موجب کاهش سیالیت و روان کنندگی مایع سلولی و خون می شوند.

بنابراین دو فاکتور مذکور در نهایت منجر به بیهوشی و سپس مرگ در شخص می شوند. مرگ و میر با پتاسیم سیانید در حدود 95 درصد می باشد. البته اگر یک پادزهر گوگردی به موقع استفاده شود می تواند موجب نجات فرد گردد. اما با این حال فردی که زنده می ماند دچار معلولیت سیستم عصبی مرکزی به مانند بیماری پارکینسون می شود.

 

 

گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیان

تهیه و تنظیم : طیبه موسیوند

 

 

 

 

 

❌2❌ پادزهر سیانور را بشناسید

پُتاسیُم سیانید یا سیانور که به عنوان قوی ترین سم دنیا شناخته می شود، مقدار بسیار کم آن موجب مرگ می شود. ابتدا فرد مسموم بی هوش شده و 15 الی 20 دقیقه بعد از دنیا می رود. امروزه پادزهر این سم قوی کشف شده است، پادزهری که خودش نوعی سم محسوب می شود! نام این ماده سُدیُم نیتریت (NaNO2) است. سدیم نیتریت در کودهای شیمیایی به مقدار زیادی وجود دارد که موجب آلودگی خاک و آب می شود. خوردن سدیم نیتریت می تواند مرگ را به دنبال داشته باشد، اما جالب است بدانید در صورت مسمومیت با سیانور نه تنها خطری ندارد بلکه خاصیت سمی آن را نیز خنثی می کند.

سدیم نیتریت نوعی نمک به رنگ سفید و بلورهای ریز است که به عنوان اکسید کننده قوی نیز شناخته شده و برای محیط زیست خطرناک است. مکانیسم اثر آن بر سم سیانور هنوز مشخص نیست اما آنچه که واضح است، این است که سدیم نیتریت پادزهر سیانور به شمار می رود.

مانده تا آبکاریران 1402

نمایشگاه صنعت آبکاری 1402

مانده تا روز آبکار 10 مهر ماه

روز آبکار 10 مهر ماه 153 Days Time's Up
jala-logo4.png
شرکت جلاپردازان پرشیا
تولیدکننده محصولات و تجهیزات آبکاری
خدمات آبکاری، پوشش دهی و مشاوره
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
02165734701 - 02165734702
ایمیل: service@jalapardazan.com

جستجو