شنبه تا پنجشنبه : 17 - 8
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
شهریار، شهرک صنعتی باباسلمان، خیابان صنعت

شاخص بهره وری انسانیvn

شاخص بهره وری منابع انسانی vn

نام شاخص vn

تعریف شاخص:

میزان وان تولیدی به ازای هر نفرساعت نهاده نیروی انسانی در کارگاه آبکاری

هدف شاخص:

ایجاد شاخصی برای اندازه گیری میزان تولید به ازای نفر ساعت نیروی انسانی تخصیص یافته است؛ این مقوله با توجه به کاربرد سطح پایین تکنولوژی تولید در کشور بسیار میتواند در کاهش هزینه های تولید مفید باشد.

فرضیات اولیه:

  1. تمامی قطعات همشکل بصورت یکسان وقت میگیرند.یعنی همه شرایط کیفی آنها یکسان است.
  2. پرسنل بصورت یکنواخت کار میکنند.

کلیات اندازه گیری شاخص های بهره وری:

اصولا شاخص طوری تعریف میشود که خروجی های فرآیند(ستانده) در صورت کسر و در مخرج کسر(نهاده) ورودی های فرآیند قرار میگیرند. دلیل آن هم این است که وقتی مدیریت بهبودی ایجاد مینماید این شاخص افزایش یابد که از نظر روانی اثر بهتری در نیروی انسانی دارد. البته هستند بعضی از شاخص های با شهرت جهانی که از این قاعده کلی تبعیت نمیکنند مثل میزان برگشتی محصول (ضایعات)که در صنایع خودرو مورد استفاده قرار میگیرد و با واحد تعداد برگشتی قطعه بر میلیون عدد میباشد و با نشانه PPM (part per million)  مورد استفاده قرار میگرد که هر چقدر این عدد کوچکتر باشد وضعیت بهتری را نشان میدهد.

روش اندازه گیری:

این شاخص از طریق تقسیم تولید (درصورت کسر) بر نفر ساعت اختصاص یافته برای همان میزان تولید(مخرج کسر)

تعریف وان: به منظور همسنگ سازی میزان تولید در کارگاه های با تولید متنوع (عموما خدماتی job shop) از واژه وان استفاده میکنیم مثلا برای گردون ها به ازای هر وان برای پیچ ام 10 میزان 45 کیلو میریزیم پس هر 45 کیلو یک وان و مثلا در همان کارگاه از ام22 میزان 50 کیلو یک وان است و یک قطعه خار فنری هر 30 کیلو یک وان (درون یک بارل ریخته میشود) البته گاهی نیاز است یک ضریب اصلاح در این عدد ضرب شود که به فرآیند های جانبی آن قطعه خاص ربط دارد مثلا باید با یک قطعه دیگر مخلوط شود و در انتها جدا شود و یا بصورت دانه ای کرماته شود این ضریب با تجربه بدست میاید. برای مثال بالا ضریب زیر عدد 1 میباشد مثلا 40 کیلو قطعه داریم ولی ضریب 0.75 داریم که در نتیجه هر 30 کیلو یک وان در نظر گرفته میشود.

میزان وان آبکاری شده(ستانده): از حاصلضرب تعداد بارل دو تنوع در بازه زمانی خاص بدست میاید.مثال: یک گردون(بارل1) روزی 6 بارل (هر بارل 40 کیلو) تولید میکند و بارل2  در روز 5 بار (هر بار 50 کیلو با ضریب 0.8 یعنی هر50*0.8= 40 کیلو یک وان است و در مجموع 5*50=250 و 250/40=6.25 وان و جمعا6.25+6=12.25 کل وان تولیدی کارگاه است.

میزان نفر ساعت تخصیص یافته برای بخش مورد ارزیابی (نهاده): مثلا نفر و هر کدام در روز 9:30 کار کرده است که جمعا 2*9:30=19 نفرساعت.

مسئله اصلی:

در کارگاه های کوچک ممکن است اندازه گیری میزان تولید و در نتیجه وان تولید  مشکل خاصی نداشته باشد ولی اندازه گیری میزان نفر ساعت ممکن است بدلیل انجام کارهای مختلف توسط افراد که گاه خارج کار تولید است  که پیشنهاداتی برای انجام آن وجود دارد:

  1. در صورت امکان پرسنل هر بخش یا دستگاه مستقل از بقیه بخش هاباشد !

مزایای اندازه گیری شاخص VN:

  1. امکان اندازه گیری و بهبود بهره وری پرسنل که نقش اساسی در هزینه های کارگاه های سنتی بازی میکند در مورد گالوانیزه بین 15 تا 40% کل هزینه هاست بسته به تکنولوژی/ نوع قطعه/ قیمت فروش/ بهره وری کارگاه دارد.
  2. امکان اندازه گیری اثر تغییرات در مواد و تشخیص تامین کننده شایسته تر به علت برگشتی های کیفی و ..
  3. امکان اندازه گیری اثر تغییرات ابزار تولید مثلا فیکسچر ها
  4. امکان انداز ه گیری نرخ بازگشت سرمایه ایجاد تغییرات در ماشین آلات و ابزار جانبی شبیه فیکسچر به بالا رفتن تعداد وان تولیدی به ازای یک نفرساعت نهاده نیروی انسانی
  5. امکان مقایسه بهره وری مواد خود با دیگر همکاران و یا احیانا رقبا (در صورت در دسترس بودن عدد شاخص آنها)
  6. امکان رتبه بندی واحد های در کارخانه های آبکاری  ومقایسه انها باهم
  7. امکان تخصیص پاداش تولید بر اساس وی ان کارگاه 
  8. امکان تعریف پروژه های بهبود در .. یا کاهش قیمت تمام شده و ارزیابی دائم آن

 

در صورت علاقمندی مشاوره رایگان

jala-logo4.png
شرکت جلاپردازان پرشیا
تولیدکننده محصولات و تجهیزات آبکاری
خدمات آبکاری، پوشش دهی و مشاوره
تهران - شهرک صنعتی باباسلمان
02165734701 - 02165734702
ایمیل: service@jalapardazan.com

جستجو